BKRK Brood

Via het BKRK-project ontsluit Bokrijk de komende jaren op een innovatieve manier een hele reeks vakmanschappen uit het Kempense verleden. Sinds de zomer van 2017 kan je op het erf van Meeuwen in de Superette van Sarah Lemke en Kobe Desramaults terecht voor authentiek zuurdesem brood. In de andere gebouwen op het erf kan je gaan kijken naar authentieke voorwerpen van de vroegere thuisbakker en professionele bakker uit de Kempen. De tentoonstelling werd gemaakt door Katrien Vandermarliere, op basis van het onderzoek van Geheugen Collectief. We schreven eveneens de teksten voor de erfgoedapp waarmee de collectie werd ontsloten. Op de website van Bokrijk kan je onze uitgebreide onderzoeksrapporten lezen over brood, en over de hoeve van Meeuwen.

(foto’s Luc Daelemans)

Gerelateerde Producten

BKRK Brood

In opdracht van Openluchtmuseum Bokrijk werkte Geheugen Collectief mee aan de nieuwe permanente tentoonstelling over brood.

Kolenspoor Beringen

We stippelden een historische fietstocht uit langs het oude kolenspoor in Beringen met verhalen over het leven langs het spoor.

BKRK Bier

In opdracht van Openluchtmuseum Bokrijk ontwikkelde Geheugen Collectief een expo die de bezoeker onderdompelt in het historisch brouwproces.

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!