BKRK Textiel

Bokrijk vernieuwt en vakmanschap staat daarbij centraal. We werkten al mee aan de expo over brood. Deze keer verdiepen we ons in textiel.

Modeontwerper Tim Van Steenbergen ontwikkelde een collectie voor Bokrijk. Hij liet zich inspireren door historische kledingstukken en onze beeldresearch. Bij de collectie hoort ook een expo. Geheugen Collectief ontwikkelde mee het concept, deed onderzoek en beeldreseach, en schreef de teksten.

We zochten verhalen over vakmanschap, maar vonden ook verhalen over textielconsumptie en identiteit. Die kan je ontdekken via een videowall en in de rapporten op de website. We maakten ook een bijhorende quiz. Weet jij wat honderdvijftig jaar geleden de musthaveswaren in de kleerkast van de Vlaamse boerin?

(foto’s Luc Daelemans)

Gerelateerde Producten

BKRK Bier

In opdracht van Openluchtmuseum Bokrijk ontwikkelde Geheugen Collectief een expo die de bezoeker onderdompelt in het historisch brouwproces.

Op Logement

In opdracht van erfgoedcel MijnErfgoed schreef Geheugen Collectief ‘Op Logement’, een fascinerend boek over logementshuizen voor mijnwerkers in de 20e eeuw.

De kopten, een ander Egypte

Samen met het Teseum en de Phoebus Foundation maakten we een tentoonstelling over Koptisch Egypte.

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!