Temse aan het water

Gemeentemuseum Temse

Augustus 2022 – oktober 2023

Op 6 oktober 2023 onthulde het Gemeentemuseum van Temse zijn nieuwe vaste tentoonstelling, Temse aan het water: een verrassende expo die je onderdompelt in de geschiedenis van de gemeente. De rode draad? Water en het historisch belang van de Schelde en Durme voor Temse.

Geheugen Collectief ontwikkelde het concept, selecteerde de objecten, afbeeldingen en archiefstukken, en schreef de zaalteksten. We coördineerden ook het volledige project. Voor de scenografie, lay-out en illustraties schakelden we ontwerpbureau De Bemanning in.

Bij de expo maakten we een educatief pakket voor kinderen van de lagere school. Een gestrande kapitein neemt lagereschoolkinderen op sleeptouw. Vanop een afgelegen eiland vraagt hij in een flessenbrief de leerlingen om hulp: hij zou graag zijn oude familiefoto’s terugkrijgen die hij achterliet in het museum. De leerlingen kunnen ze verzamelen als ze een reeks opdrachten tot een goed einde brengen.

Gerelateerde projecten

BKRK – Bier

Geheugen Collectief werkte mee aan de nieuwe expo over bier brouwen in Openluchtmuseum Bokrijk
Lees meer

CMB 125

In 2020 bestond de Compagnie Maritime Belge 125 jaar. Een onderzoek naar de recente geschiedenis van de Antwerpse rederij.
Lees meer

Het Kamp van Lokeren

We werkten mee aan een aangrijpende expo over de meer dan 20.000 van collaboratie verdachte Belgen die na WOII in het kamp van Lokeren passeerden.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be