Portfolio

Geheugen Collectief werkt voor heel uiteenlopende opdrachtgevers. Wij werkten projecten uit voor steden en gemeenten, bedrijven, musea, erfgoedcellen, productiehuizen, uitgeverijen, overheidsinstellingen, privépersonen, socio-culturele organisaties, … Ook de eindresultaten zijn erg gevarieerd: tentoonstellingen, onderzoeksrapporten, boeken, scenario’s, educatieve projecten, apps, websites, historische wandelingen, …

Knack Historia
Ontdek de geschiedenis van de Verenigde Staten door het oog van de lens van beroemde fotografen.
Lees meer
Breaking Boundaries
We ontwikkelden een sportieve expo over de enige Spelen die ooit in België plaatsvonden en meer dan een eeuw Olympisch verleden.
Lees meer
100 jaar Niko
Ter gelegenheid van Niko’s 100e verjaardag onderzocht Geheugen Collectief de fascinerende geschiedenis van dit domoticabedrijf.
Lees meer
Ontdek de Basiliek van Halle
2 Ontdekkingsroutes door de Sint-Martinusbasiliek: (kunst)historische highlights voor volwassen, een speurtocht voor kinderen.
Lees meer
Vluchtelingen in België na 1951
Onderzoek naar vluchtelingen in België sinds 1951, het jaar waarin het VN-Vluchtelingenverdrag tot stand kwam.
Lees meer
75 jaar Matexi
In 2020 vierde buurtontwikkelaar Matexi zijn 75ste verjaardag. We doken in de archieven van de West-Vlaamse familieonderneming.
Lees meer
Koloniale monumenten
In opdracht van het Middelheimmuseum deed Geheugen Collectief onderzoek naar koloniale monumenten in de Antwerpse publieke ruimte.
Lees meer
CMB 125
In 2020 bestond de Compagnie Maritime Belge 125 jaar. Een onderzoek naar de recente geschiedenis van de Antwerpse rederij.
Lees meer
Limburg in 9 filmpjes
In opdracht van de provincie Limburg schreven we scenario’s met storyboards voor animatiefilmpjes over de geschiedenis van Limburg.
Lees meer
Station As
Een make-over van de vroegere stationssite in As. We werkten een ontsluitingsconcept uit en schreven de paneelteksten.
Lees meer
V-bommen op Antwerpen
Voor de 75e-jarige herdenking van de Bevrijding van Antwerpen maakten we een interactieve wandeling over de V-bommen.
Lees meer
Ze zijn daar!
De brochure ‘Ze zijn daar!’ bundelt de bevrijdingsverhalen van bijna 50 steden en gemeenten in de provincie Antwerpen.
Lees meer
Archeologieroute
Geheugen Collectief ontwikkelde een Archeologieroute, een digitale wandeling langs 16 historische plekken in Antwerpen.
Lees meer
Jodenvervolging in Antwerpen
Voor 75 jaar Bevrijding werkte Geheugen Collectief een digitale wandeling uit over de Jodenvervolging voor de Antwerp Museum App.
Lees meer
Hoevemuseum ’t Kapelriegoed
We interviewden de vrijwilligers van het vroegere Hoevemuseum 't Kapelriegoed over de transities in de Vlaamse landbouw.
Lees meer
Hasselt tijdens WOII
We interviewden de vrijwilligers van het vroegere Hoevemuseum 't Kapelriegoed over de transities in de Vlaamse landbouw.
Lees meer
Brussel fietst
Brussel ontdekken kan voortaan met de fiets! In opdracht van Muntpunt werkte Geheugen Collectief mee aan 4 originele fietsroutes door Brussel.
Lees meer
BKRK Bier
In opdracht van Openluchtmuseum Bokrijk ontwikkelde Geheugen Collectief een expo die de bezoeker onderdompelt in het historisch brouwproces.
Lees meer
Ontdek de Sint-Jacobskerk
In opdracht van de Stad Antwerpen maakten we een historische wandeling door de Sint-Jacobskerk met de Antwerp Museum App .
Lees meer
Een elite voor Belgisch Afrika?
In opdracht van het Middelheimmuseum deed Geheugen Collectief onderzoek naar de geschiedenis van de Koloniale Hogeschool van Antwerpen.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be