Crypte IJzertoren

Museum aan de IJzer

Maart – juni 2023

Een bezoek aan Museum van de IJzer loont sinds 29 juni 2023 nóg meer dan voordien. Het zicht boven op de toren was al spectaculair, maar nu ontdek je met een tablet de historische sporen in het landschap. Een van die markante sporen is de ruïne van de eerste IJzertoren en de crypte, aan de voet van de huidige toren. Als je weer afdaalt, kan je in die ruïne het verhaal ontdekken van de eerste toren – en van de soms bevreemdende objecten die je daar vindt.

Samen met het museumteam ontwikkelde Geheugen Collectief de concepten om deze twee verhalen te ontsluiten. We schreven ook de teksten voor de app die je door de crypte loodst.

Gerelateerde projecten

Bezette Kust

In 'Bezette Kust, leven in de schaduw van de Atlantikwall' vertellen onze historici het verhaal van het dagelijks leven aan de kust tijdens WOII.
Lees meer

Het Kamp van Lokeren

We werkten mee aan een aangrijpende expo over de meer dan 20.000 van collaboratie verdachte Belgen die na WOII in het kamp van Lokeren passeerden.
Lees meer

Tegen-Strijd (boek)

Ons boek Tegen-Strijd vertelt het verhaal van het dagelijks leven tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Land van Dendermonde.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be