Wie zijn we?

In 2009 bundelde een groep professionele historici hun krachten. Geheugen Collectief was een feit. Het allereerste historisch onderzoeksbureau van België. Ondertussen zijn we geëvolueerd tot historisch projectbureau, met een heel divers aanbod en portfolio.

Geheugen Collectief maakt geschiedenis aantrekkelijk voor een breed publiek. Historische informatie vertalen we naar tastbare verhalen die mensen raken. Zo geven we het verleden betekenis.

Met vijftien jaar ervaring zijn we een hecht team van efficiënte onderzoekers, sterke storytellers, meevoelende interviewers en doorgewinterde projectmanagers.

Elk project van Geheugen Collectief wordt uitgevoerd door een verscheiden en ervaren onderzoeksteam en staat onder supervisie van onderzoekscoördinator dr. Aline Sax. De zakelijke kant van het project wordt steeds waargenomen door Veronique Van Humskerke.

  • Publicaties

  • Tentoonstellingen

  • Historische wandelingen

  • Documentaires & luisterverhalen

  • Educatieve tools

  • Onderzoeksrapporten

  • Concepten & beleidsadvies

Wat doen we?

Geheugen Collectief doet onderzoek en creëert content voor een waaier aan publieksproducten: tentoonstellingen, boeken, websites, apps, documentaires, noem maar op.

Voor elke van fase van een publiekshistorisch project kan je een beroep op ons doen: onderzoek, conceptontwikkeling, concrete uitwerking, … Voor elke opdrachtgever voorzien we een aanpak op maat.

Evengoed coördineren we volledige trajecten. Geheugen Collectief leidt het project in goede banen en zorgt voor een pakkende inhoud. Voor de materiële realisatie werken we nauw samen met onze partners.

Dankzij open overleg, realistische planning en een precies berekende budget brengen we elk project tot een succesvol einde.

Voor wie werken we?

Geheugen Collectief werkt voor de erfgoed- en museumsector, media, bedrijven, het onderwijs, het socioculturele veld, overheden en particulieren. Kortom, voor iedereen. Voor elk van onze opdrachtgevers voorzien we een aanpak op maat.

Bekijk ons portfolio voor enkele voorbeelden. Neem volledig vrijblijvend contact met ons op voor een voorstel, offerte of andere vragen.

Bent u een bedrijf? Bezoek dan zeker onze bedrijfspagina, waarin we concreet toelichten waarom geschiedenis ook in de private sector relevant is en hoe u ermee aan de slag kan gaan.