Knack

Roularta Media Group

januari – oktober 2020

We schreven een Knack Historia-nummer naar aanleiding van de historische presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten van 2020. Ons collectief geheugen over de VS bestaat vooral uit beelden. Een Amerikaanse vlag op de maan, het Vietnamese napalmmeisje, de opwaaiende rok van Marilyn Monroe… Maar Amerika is een veelzijdig en complex land. Vertellen die iconische beelden wel steeds het juiste of het hele verhaal?

Aan de hand van 17 wereldberoemde beelden nemen we je mee doorheen de fascinerende geschiedenis van het land en zijn inwoners. Elk beeld heeft een link met de thema’s die ook tijdens de verkiezing van 2020 voorop staan: migratie, racisme, religie, wapenbeheersing, sociale zekerheid, … Een verhaal van de Verenigde Staten in spraakmakende beelden, maar voorbij de clichés.

Gerelateerde projecten

Knack Historia – Congo

In dit spraakmakend nummer van Knack Historia bespreekt Geheugen Collectief meer dan een eeuw Congolese en koloniale geschiedenis.
Lees meer

Knack Historia – Presidenten

Naar aanleiding van de verkiezingen in de Verenigde Staten schreven we een Knack Historia-nummer over de Amerikaanse presidenten.
Lees meer

Samen monumenten vieren

Voor de 30ste verjaardag van Open Monumentendag ging Geheugen Collectief op zoek naar de mensen achter het populaire erfgoed-event.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be