Tabaksfabriek n° 253

In Handzame (gemeente Kortemark) maakte Geheugen Collectief een tentoonstelling over de tabaksfabriek Neos. Cyriel Vandenberghe is je virtuele gids door de tentoonstelling. Rond 1900 stichtte hij de tabaksfabriek die aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog was uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf. Hij vertelt je alles over de dramatische gevolgen van de oorlogsjaren voor het jonge bedrijf en zijn familie. Je komt te weten hoe het bedrijf zich na de oorlog vele malen heruitvond en hoe het in een snel veranderende wereld uitgroeide tot het moderne bedrijf dat het nu is.

Geheugen Collectief deed het onderzoek en verzorgde de inhoud, Exponanza nam de vormgeving en de praktische realisatie voor zijn rekening.

Gerelateerde projecten

Bezette Kust

In 'Bezette Kust, leven in de schaduw van de Atlantikwall' vertellen onze historici het verhaal van het dagelijks leven aan de kust tijdens WOII.
Lees meer

Kapelanij Cyriel Verschaeve

Voor de gemeente Alveringem maakte Geheugen Collectief een tentoonstelling over Cyriel Verschaeve: kapelaan, dichter-beeldhouwer, boegbeeld van de Vlaamse Beweging en collaborateur.
Lees meer

Sigaren J. Cortès

We schreven de geschiedenis van ondernemersfamilie Vandermarliere en haar sigarenbedrijf J. Cortès.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be