BKRK – Bokrijk Brandmerkt

Openluchtmuseum Bokrijk
2014 – 2021

Openluchtmuseum Bokrijk startte in 2014 met een omvangrijk vernieuwingstraject: Bokrijk Brandmerkt (BKRK). Doel? De ontsluiting van een aantal erven en historische gebouwen vernieuwen en historisch en hedendaags vakmanschap op een frisse manier in de kijker zetten.

Geheugen Collectief ondersteunde dit meerjarige project op verschillende manieren. We deden uitgebreid onderzoek naar vakmanschap en het dagelijkse leven op het Kempische en Vlaamse platteland. We onderzochten de geschiedenis van een groot aantal erven en gebouwen uit het Kempense museumdeel. Samen met een hele reeks partners werkten we mee aan nieuwe expo’s, erfpanelen, educatieve pakketten, digitale routes en online content (longreads, blogposts, quizzen). Geheugen Collectief was telkens nauw betrokken, van de conceptuele ontwikkeling tot de effectieve realisatie. Tijdens dit complexe traject zaten we vaak mee aan tafel bij verschillende stuur- en werkgroepen.

Gerelateerde projecten

BKRK – Bier

Geheugen Collectief werkte mee aan de nieuwe expo over bier brouwen in Openluchtmuseum Bokrijk.
Lees meer

BKRK – De smidse

Onderzoek van Geheugen Collectief lag aan de basis van een hoorspel en klank- en lichtinstallatie in de smidse van Openluchtmuseum Bokrijk
Lees meer

Bokrijk. Vandaag, gisteren en morgen

We schreven mee aan 'Bokrijk gisteren, vandaag en morgen', een boek ter gelegenheid van 60 jaar Openluchtmuseum Bokrijk
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be