BKRK – Bier

Openluchtmuseum Bokrijk
April 2018 – april 2019

Geheugen Collectief werkte tussen 2014 en 2021 mee aan het traject BKRK – Bokrijk Brandmerkt. Met dat traject zette Openluchtmuseum Bokrijk historisch en hedendaags vakmanschap in de kijker. In 2019 stond bier brouwen centraal.

Geheugen Collectief werkte mee aan de nieuwe permanente tentoonstelling over bier. Daarvoor werkten samen met het Openluchtmuseum, ontwerpbureau Fugzia, het Centrum voor Agrarische Geschiedenis en curator Frank Boon, van Brouwerij Boon. We deden uitgebreid historisch onderzoek, ontwikkelden mee het expoconcept, deden de beeldresearch, hielpen bij de objectresearch en -selectie, schreven de tentoonstellingsteksten, audioteksten en verdiepende teksten voor de Erfgoedapp, website en cahier over historisch bierbrouwen. We maakten ook een online quiz.

Gerelateerde projecten

De kopten, een ander Egypte

Samen met het Teseum en de Phoebus Foundation maakten we een tentoonstelling over Koptisch Egypte.
Lees meer

Het museum van de misdaad

Geheugen Collectief en het STAM maakten met de collectie van de gerechtelijke politie van Gent een misdadig spannende tentoonstelling.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be