De kopten, een ander Egypte

De geschiedenis van Egypte gaat over meer dan piramides en farao’s. In het Teseum ontdek je een ander Egypte, dat van de kopten – mysterieuze erfgenamen van de farao’s. Maar liefst 80 objecten van de Phoebus Foundation tonen hoe de Kopten leefden, welke kleren ze droegen, welke ambachten en kunsten ze beoefenden, in welke god ze geloofden en welke taal ze spraken. Geheugen Collectief ontwikkelde mee het concept, deed onderzoek en schreef de teksten van deze verrassende tentoonstelling en de bijhorende brochure.

Gerelateerde projecten

Das de puppe!

Samen met Draad Poppentheater maakte Geheugen Collectief een tentoonstelling over het West-Vlaamse poppentheater.
Lees meer

Kolenspoor Beringen

We stippelden een historische fietstocht uit langs het oude kolenspoor in Beringen met verhalen over het leven langs het spoor.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be