Schone Kunsten op het Schoonselhof

Stad Antwerpen

april – september 2022

In september 2022 heropende het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen na 10 jaar renovatie. Ter gelegenheid van die langverwachte heropening maakte Geheugen Collectief  een interactieve wandeling op het Schoonselhof, het Père-Lachaise van Antwerpen. Met de Erfgoedapp wandel je langs de graven van 15 bekende en verrassend onbekende schilders uit de KMSKA-collectie. Je ontdekt de verhalen die achter de grafmonumenten schuilen en maakt kennis met het leven en werk van de schilders die op het Schoonselhof begraven liggen.  Een duik in de nauw verweven Antwerpse kunstscene van de 19de en 20ste eeuw.

Gerelateerde projecten

Antwerpen Herdenkt – Jodenvervolging in Antwerpen

Voor 75 jaar Bevrijding werkte Geheugen Collectief een wandeling uit over de Jodenvervolging voor de Antwerp Museum App.
Lees meer

Masters in de kolonisatie?

Geheugen Collectief onderzocht de geschiedenis van de Koloniale Hogeschool van Antwerpen voor de expo Congoville in het Middelheimmuseum.
Lees meer

Wechelse schildersschool

We ontwikkelde een kunstige wandeling door het schilderachtige verleden van Wechelderzande, langs de plaatsen waar schilders ooit hun ezels neerzetten.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be