Côte d’Or, Belgische chocolade sinds 1883

Havas en Mondelẽz
maart 2020 – april 2021

Geheugen Collectief voerde in opdracht van Havas en Mondelẽz onderzoek naar de geschiedenis van Côte d’Or. Het resultaat? Een stevig onderzoeksrapport dat de rijke geschiedenis van het Belgische chocoladebedrijf belicht vanuit verschillende perspectieven. We focusten op Côte d’Or als Belgische familiezaak met een mondiaal verhaal, als onderneming die als geen ander zijn producten kon vermarkten, als betrokken bedrijf dat corporate social responsibility altijd hoog in het vaandel droeg en als iconisch merk met een optimistisch en vooruitgangsgericht imago. Een fascinerende bedrijfsgeschiedenis vol prachtig beeldmateriaal die historische analyse en uitdieping combineert met verrassende anekdotes en personal stories.

Gerelateerde projecten

100 jaar Niko

Ter gelegenheid van Niko’s 100e verjaardag onderzocht Geheugen Collectief de fascinerende geschiedenis van dit domoticabedrijf.
Lees meer

75 jaar Matexi

Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van buurtontwikkelaar Matexi schreven we de geschiedenis van het West-Vlaamse familiebedrijf
Lees meer

BKRK – Bier

Geheugen Collectief werkte mee aan de nieuwe expo over bier brouwen in Openluchtmuseum Bokrijk.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be