Erfgoedwandeling en kinderzoektocht Bethanië

PC Bethanië en AZ Voorkempen
december 2019 – april 2024

In 2024 vierde PC Bethanië zijn 100ste verjaardag. Voor die gelegenheid pakte het psychiatrisch centrum uit met zijn rijke verleden. Een erfgoedwandeling leidt het publiek door het domein van Bethanië en AZ Voorkempen. Infoborden met prachtige foto’s katapulteren je terug naar de tijd van de zusters. Via een QR-code kan je gesprekken en verhalen van toen beluisteren.

Kinderen kunnen tijdens de wandeling op zoek gaan naar de schatkistjes van de Kinderzoektocht. Als ze alle schatkistjes gevonden hebben en het juiste codewoord kunnen vormen, winnen ze een leuke prijs.

Nog op het menu: een wachtverzachter die een chronologisch-thematisch beeld van de geschiedenis van het centrum schetst.

Geheugen Collectief werkte mee aan het voorbereidende onderzoek dat uitgevoerd werd door vrijwilligers. We schreven de scenario’s voor de audiofragmenten en de teksten voor de infopanelen en wachtverzachter. We deden ook de beeldselectie. De opnames van de audiofragmenten gebeurde door Studio Sonart. Studio B nam de vormgeving voor zijn rekening.

Gerelateerde projecten

100 jaar Edegem

We maakten een expo over 100 jaar Edegemse geschiedenis op basis van interviews met meer dan 30 bewoners.
Lees meer

Burgerslachtofferperk Mechelen

Een wandeling over de Mechelse burgerslachtoffers van WOII.
Lees meer

Zuidrand voor Streekkenners

We schreven een geschiedenis van de Antwerpse Zuidrand voor de opleiding Streekkenner
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be

VoorNa