Zuidrand voor Streekkenners

Streekvereniging Zuidrand
maart – september 2021

Op vraag van de Streekvereniging Zuidrand schreef Geheugen Collectief een geschiedenis van de Antwerpse zuidrand. Dat historisch dossier vormde een van de inhoudelijke bouwstenen voor de gidsenopleiding die de Streekvereniging organiseerde.

Het streekverhaal dat we samenstelden, focust op wat de gemeenten van de Zuidrand– Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel –  historisch bindt, met elkaar en het naburige Antwerpen, zonder de lokale specificiteit uit het oog te verliezen. We deelden het verhaal van de Zuidrand op in 5 overkoepelende thema’s: de bestuurlijke geschiedenis van de streek, het ambachtelijke en industriële verleden, de militaire gebeurtenissen en de geschiedenis van zorg en religie.

Gerelateerde projecten

100 jaar sociaal wonen in Lier

We maakten een verrassende expo over 100 jaar sociaal wonen in Lier .
Lees meer

Limburg in 9 vragen

Hoe komt Limburg aan zijn eigen woestijn? Aan de hand van 9 vragen schetsen we een overzicht van de bijzondere geschiedenis van de Provincie Limburg.
Lees meer

Station As

De vroegere stationssite in As kreeg een make-over. We werkten het concept uit en schreven de paneelteksten.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be