175 jaar KMDA

Koninklijke Maatschappij Voor Dierkunde Antwerpen
2016 – 2021

In opdracht van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen voerde Geheugen Collectief een allesomvattende, wetenschappelijke studie naar de geschiedenis van de Antwerpse Zoo. In 2016 brachten we in kaart welke bronnen en literatuur voorhanden waren. In 2017 namen we de bestaande nationale en internationale literatuur over dierentuinen grondig door. Van 2018 tot 2021 schreven we 4 chronologische onderzoeksrapporten, op basis van het indrukwekkende KMDA-archief.

Het resultaat? Een stevig onderbouwd en rijkelijk geïllustreerd onderzoeksrapport – bestaande uit 4 volumes – dat de uitermate fascinerende geschiedenis van de KMDA vanuit verrassende perspectieven belicht, van bij haar oprichting in 1843 tot in 2020.

Gerelateerde projecten

75 jaar Toerisme (in) Vlaanderen

We schreven een boek over de geschiedenis van het Agentschap Toerisme Vlaanderen en de opkomst van toerisme bij ons.
Lees meer

Côte d’Or

We proefden van de heerlijke geschiedenis van iconisch chocolademerk Côte d'Or .
Lees meer

Erfgoeddag Bijlokeziekenhuis

Oud-medewerkers en voormalige patiënten vertelden ons over hun tijd in het Bijlokeziekenhuis.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be