For Evermore

In Flanders Fields Museum

Januari 2023 – april 2023

Op 28 april 2023 opende in het In Flanders Fields Museum in Ieper de tijdelijke tentoonstelling For Evermore. De expo staat stil bij de Commonwealth, Franse, Belgische, Duitse en Amerikaanse militaire begraafplaatsen in de Westhoek. Die herbergen niet alleen de geschiedenis van de doden die er zijn begraven, ze hebben ook een eigen verhaal te vertellen: over hun ligging, hun totstandkoming en geschiedenis, hun aanleg en architectuur.

Een prikkelende presentatie combineert unieke objecten en persoonlijke verhalen met interactieve en multimediale opstellingen. Een audiogids biedt verdiepende informatie en een aangepast audioparcours voor kinderen. Bovendien is deze expo het ideale startpunt om daarna het voormalige én hedendaagse oorlogslandschap van de Westhoek te verkennen.

Geheugen Collectief schreef de audioverhalen, deed de redactie van de tentoonstellingsteksten en verzorgde de vertalingen van deze internationale tentoonstelling.

Gerelateerde projecten

Het Kamp van Lokeren

We werkten mee aan een aangrijpende expo over de meer dan 20.000 van collaboratie verdachte Belgen die na WOII in het kamp van Lokeren passeerden.
Lees meer

Tabaksfabriek n° 253

Geheugen Collectief maakte een expo over tabaksfabriek Neos. Oprichter Cyriel Vandenberghe gidst de bezoeker door de geschiedenis van het familiebedrijf.
Lees meer

Tegen-Strijd (expo)

We maakten een pakkende expo over de Groote Oorlog in het Land van Dendermonde.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be