Concept vaste expo Stadsmus

Stadsmus Hasselt
juni 2023 – februari 2024

Het Stadsmus, het stedelijk museum van Hasselt, stelde Geheugen Collectief aan om een concept te ontwikkelen voor haar nieuwe, vaste expo.

We verdiepten ons in de geschiedenis van Hasselt en van Limburg, en in de fascinerende Hasseltse beelden- en objectencollecties. In co-creatie met het Stadsmus-team en de stakeholders van het museum dachten we na over wat het Hasseltse verhaal uniek maakt en hoe we zowel Hasselaren, toeristen als scholengroepen het best kunnen aanspreken.

Het eindresultaat? Een aantrekkelijke rode draad die het unieke Hasseltse erfgoed in een breder perspectief plaatst. In een uitgebreide conceptnota koppelden we die rode draad bovendien aan de specifieke verhalen die de nieuwe expo kan vertellen – en aan de beelden en objecten die daarbij horen.

Gerelateerde projecten

Inhoudelijk tentoonstellingsconcept Museum Rupelklei

Museum Rupelklei vernieuwt. Geheugen Collectief werkte de inhoud van de nieuwe permanente tentoonstelling uit
Lees meer

Limburg in 9 vragen

Hoe komt Limburg aan zijn eigen woestijn? Aan de hand van 9 vragen schetsen we een overzicht van de bijzondere geschiedenis van de Provincie Limburg.
Lees meer
Beniti Meeus

Temse aan het water

We ontwikkelden de nieuwe vaste tentoonstelling van het Gemeentemuseum van Temse. Met educatief pakket voor de lagere school. Een aanrader.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be