Antwerpen Herdenkt – V-bommen op Antwerpen

Stad Antwerpen
maart – september 2019

In 2019 was het 75 jaar geleden dat Antwerpen werd bevrijd van de Duitse bezetting, waarna het Duits leger de stad maandenlang bombardeerde met V-bommen. Om die  verjaardag te herdenken liet de Stad Antwerpen een wandeling ontwikkelen langs plaatsen die werden verwoest door een van de vele vliegende bommen. Ter plekke brengt de Antwerp Museum App de verhalen van de mensen die de bombardementen meemaakten terug tot leven.

Geheugen Collectief stippelde de wandeling uit, deed het onderzoek en de beeldresearch, schreef de audio- en uitdiepingsteksten en werkte mee met productiehuis MediaMixer aan de video- en audiofragmenten.

Gerelateerde projecten

Antwerpen Herdenkt – Jodenvervolging in Antwerpen

Voor 75 jaar Bevrijding werkte Geheugen Collectief een wandeling uit over de Jodenvervolging voor de Antwerp Museum App.
Lees meer

Bommen op Mortsel

We ontwikkelden een historische wandeling langs de plaatsen in Morstel die bij het Amerikaanse bombardement van 5 april 1943 getroffen werden.
Lees meer

Ontdek de Sint-Jacobskerk

In opdracht van de Stad Antwerpen maakten we een historische wandeling door de Sint-Jacobskerk met de Antwerp Museum App .
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be