Archeologieroute

Stad Antwerpen
januari – augustus 2019

In opdracht van de Dienst Archeologie van de Stad Antwerpen ontwikkelde Geheugen Collectief de Archeologieroute, een digitale wandeling langs 16 historische plekken in Antwerpen. Hoorspelen, animaties, beeldfragmenten en foto’s voeren het publiek ter plaatse mee naar de geschiedenis van die locaties. Met de smartphone in de hand reist de bezoeker door het Antwerpse verleden.

Geheugen Collectief interviewde verschillende archeologen, verzamelde beeldmateriaal en schreef de app-teksten en scenario’s. We werkten samen met audiovisuele partners Studio Sonart, MediaMixer en BRUUT Collective en coördineerden het hele productieproces.

Je vindt de Archeologieroute in de Antwerp Museum App.

Gerelateerde projecten

Antwerpen doorgrond

In opdracht van de Stad Antwerpen maakte Geheugen Collectief een wandeling langs de archeologische hotspots van het Zuid.
Lees meer

Antwerpen Herdenkt – Jodenvervolging in Antwerpen

Voor 75 jaar Bevrijding werkte Geheugen Collectief een wandeling uit over de Jodenvervolging voor de Antwerp Museum App.
Lees meer

Bekendste huis van ’t Stad

We maakten een expo over het Antwerpse Stadhuis. Objecten, getuigenissen, 3D-visualisaties en een spannend kinderparcours brachten 450 jaar geschiedenis tot leven.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be