Achter het front van 14-18

Met de app ‘Achter het front van veertien achttien’ word je langs interessante plekken achter het Duitse front gevoerd in West-Vlaanderen. Laat je meevoeren langs lazaretten en begraafplaatsen, langs vernielde kerken en verlaten kastelen, langs bedrijvige cafés en militaire uitkijkposten door één van de thematische wandel- of autoroutes. Of stel je eigen route samen! De app is rijk geïllustreerd met uniek fotomateriaal, historische informatie, persoonlijke getuigenissen en leuke weetjes. Op een aantal points of interest kun je met overlays de link leggen tussen vandaag en WO1.

Geheugen Collectief deed het onderzoek, schreef de teksten en zocht de beelden, Exponanza verzorgde de vormgeving en Flow Pilots ontwikkelde de app.

Gerelateerde projecten

Antwerpen Herdenkt – Jodenvervolging in Antwerpen

Voor 75 jaar Bevrijding werkte Geheugen Collectief een wandeling uit over de Jodenvervolging voor de Antwerp Museum App.
Lees meer

Bezette Kust

In 'Bezette Kust, leven in de schaduw van de Atlantikwall' vertellen onze historici het verhaal van het dagelijks leven aan de kust tijdens WOII.
Lees meer

Tegen-Strijd (boek)

Ons boek Tegen-Strijd vertelt het verhaal van het dagelijks leven tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Land van Dendermonde.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be