Hoevemuseum ’t Kapelriegoed

januari -juni 2019

In 2019 sloot Hoevemuseum ’t Kapelriegoed in Moorsele de deuren. Dit private landbouwmuseum was het levenswerk van Marcel Vandoorne.  De collectie van het museum werd geïnventariseerd en gewaardeerd door het Centrum voor Agrarische Geschiedenis. Erfgoed Zuidwest nam Geheugen Collectief onder de arm voor een mondeling geschiedenis traject om de verhalen van Marcel en andere bij het museum betrokken vrijwilligers eveneens te bewaren. Het werden boeiende gesprekken over  een landbouw in transitie, over vaders die nog met paarden werkten, zonen die voor tractoren kozen en kleindochters die het oud tuig van hun grootvader een nieuwe plek wilden geven. Van elk interview werd een reportage van een uur gemaakt. We werkten hiervoor samen met productiehuis De Zeemier.

Gerelateerde projecten

BKRK – Brood

Geheugen Collectief werkte mee aan de nieuwe tentoonstelling over brood in Openluchtmuseum Bokrijk
Lees meer

Kapelanij Cyriel Verschaeve

Voor de gemeente Alveringem maakte Geheugen Collectief een tentoonstelling over Cyriel Verschaeve: kapelaan, dichter-beeldhouwer, boegbeeld van de Vlaamse Beweging en collaborateur.
Lees meer

Knack Historia Amerika

Ontdek de geschiedenis van de Verenigde Staten door het oog van de lens van beroemde fotografen.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be