Curiosum

Stedelijke Musea Sint-Niklaas

Januari – oktober 2023

Op 28 oktober 2023 opende in Sint-Niklaas Curiosum, een nieuw museum – eentje met een hoek af.

Curiosum is een knipoog naar de dolle manier van exposeren van weleer. De collectie is niet geordend per periode, thema of stroming, zoals in veel andere musea. In Curiosum verdwaal je tussen de vreemdste curiositeiten en ontdekt je een veelheid aan wonderlijke verhalen: over de familie Janssens die ooit in het huis woonde, de geschiedenis-gekke KOKW die er een museum uitbaatte, Wase kappers, Japanse Samoerai … noem maar op!

Fugzia coördineerde het project en ontwikkelde de scenografie. Mojuice realiseerde de digitale elementen. Geheugen Collectief werkte het concept mee uit, hielp bij de object- en beeldselectie, deed onderzoek, werkte de audioverhalen uit en schreef de expoteksten. En dat allemaal in nauwe samenwerking met de Stedelijke Musea Sint-Niklaas en plaatselijke stakeholders.

Gerelateerde projecten

BKRK – Bier

Geheugen Collectief werkte mee aan de nieuwe expo over bier brouwen in Openluchtmuseum Bokrijk.
Lees meer

Het Kamp van Lokeren

We werkten mee aan een aangrijpende expo over de meer dan 20.000 van collaboratie verdachte Belgen die na WOII in het kamp van Lokeren passeerden.
Lees meer
Beniti Meeus

Temse aan het water

We ontwikkelden de nieuwe vaste tentoonstelling van het Gemeentemuseum van Temse. Met educatief pakket voor de lagere school. Een aanrader.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be