Vliegveld As

Op het grondgebied van de Limburgse gemeente As liggen de resten van de Fliegerschiesschule Asch. De Duitsers legden dit vliegveld in 1917 aan als opleidingscentrum voor waarnemers en mitrailleurschutters. Na de oorlog gebruikte het Belgische leger het terrein als vliegschool.

In opdracht van de gemeente As, de erfgoedcel Mijn-Erfgoed en het Regionaal Landschap Kempen en Maasland stippelden we een historische route uit op het vliegveld. Met de Erfgoedapp gaan kinderen op ontdekking. We bedachten het concept en schreven de teksten. We maakten ook het bijhorend educatief pakket over de geschiedenis van het vliegveld en de Eerste Wereldoorlog.

Gerelateerde projecten

Ontdek de forten met Achille!

We ontwikkelden een spannende ontdekkingstocht met de ErfgoedApp door de forten van Duffel, Kessel, Liezele en Liefkenshoek.
Lees meer

Ontdek de Sint-Jacobskerk

In opdracht van de Stad Antwerpen maakten we een historische wandeling door de Sint-Jacobskerk met de Antwerp Museum App .
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be