De Beeldcapsule

Met De Beeldcapsule 2117 zet VIAA – het Vlaams Instituut voor Archivering – audiovisueel archief in de kijker. Geheugen Collectief zat mee in de jury om de 50 beste beelden te selecteren rond het thema vrije tijd in de voorbije honderd jaar. Het werd een combinatie van leuke, ontroerende, herkenbare en verbazende beeldfragmenten. Via een groot opgezette campagne nodigde VIAA iedereen uit om op www.debeeldcapsule.be zijn vijf favorieten te selecteren. De vijf meest geselecteerde fragmenten werden symbolisch in een beeldcapsule gestopt en naar de toekomst gezonden. Zo blijven de beelden bewaard in het collectieve geheugen.

Gerelateerde projecten

Getuigenbank

Samen met het Vredescentrum ontwikkelden we een website die sprekers rond historische en vredesgerelateerde thema's in contact brengt met een geïnteresseerd publiek.
Lees meer

Nieuws van de Groote Oorlog

Het VIAA digitaliseerde en ontsloot kranten uit WOI. Geheugen Collectief schreef achtergrondartikels bij de thema's uit die kranten.
Lees meer

Publiek Geheim

Geheugen Collectief werkte mee aan de afleveringen van het Canvasprogramma Publiek Geheim, op zoek gaat naar verborgen plekken uit onze geschiedenis.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be