Brouwerij Kestemont

Brouwerij Kestemont

januari 2023 – oktober 2023

in 2021 besloot de familie Kestemont om de brouwzaal in hun 18de-eeuwse hoeve in het Pajottenland af te stoffen en een vergeten stuk traditie te laten herleven. Sindsdien rijpt er in de eikenhouten vaten in het pakhuis weer lambiek, het traditionele bier van spontane gisting.

Gelegen in een prachtige vierkantshoeve naast een natuurgebied, heeft de brouwerij een aanzienlijk toeristisch potentieel. Geheugen Collectief zorgde daarom voor een digitale ontsluiting van de 18de-eeuwse hopast, de 19de-eeuwse brouwzaal en de moderne brouwinstallatie. Bovendien schreven we een inhoudelijke leidraad waarmee de brouwmeester bezoekers door de gebouwen kan leiden.

Voor de ontwikkeling van de digitale ontsluiting en de leidraad baseerden we ons op het onderzoekrapport dat we schreven over de geschiedenis van de brouwerij en de traditie van lambiekbrouwen.

Gerelateerde projecten

BKRK – Bier

Geheugen Collectief werkte mee aan de nieuwe expo over bier brouwen in Openluchtmuseum Bokrijk.
Lees meer

Dekoloniseer Mechelen

We werkten een inhoudelijke leidraad uit voor een dekoloniale wandeling in Mechelen.
Lees meer

Tabaksfabriek n° 253

Geheugen Collectief maakte een expo over tabaksfabriek Neos. Oprichter Cyriel Vandenberghe gidst de bezoeker door de geschiedenis van het familiebedrijf.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be