BELvue – Kolonisatie

BELvue

Januari – december 2023

In 2023 actualiseerde BELvue zijn permanente tentoonstelling. Een belangrijk onderdeel van die update was het toevoegen van een luik over het Belgische koloniale verleden en zijn erfenissen. In het geupdate BELvue zetten persoonlijke verhalen, objecten, kaarten en beelden aan tot reflectie over de koloniale geschiedenis die België, Congo, Rwanda en Burundi delen.

Geheugen Collectief bedacht het concept voor de koloniale uitbreiding, schreef de tentoonstellingsteksten en audioscenario’s, selecteerde de beelden en objecten en maakte de kaarten. Vormgeving en realisatie gebeurde door Pièce Montée.

Gerelateerde projecten

Brussel fietst

Brussel ontdekken kan voortaan met de fiets! In opdracht van Muntpunt werkte Geheugen Collectief mee aan 4 originele fietsroutes door Brussel.
Lees meer

Het Kamp van Lokeren

We werkten mee aan een aangrijpende expo over de meer dan 20.000 van collaboratie verdachte Belgen die na WOII in het kamp van Lokeren passeerden.
Lees meer

Masters in de kolonisatie?

Geheugen Collectief onderzocht de geschiedenis van de Koloniale Hogeschool van Antwerpen voor de expo Congoville in het Middelheimmuseum.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be