Kasteel van Laarne

Herita
februari – juli 2024

In opdracht van Herita ontwikkelden we een audiovisuele beleving in het majestueuze Kasteel van Laarne. Locatie? De huiskapel.

We verdiepten ons in de geschiedenis van het kasteel en zijn prachtige 14de-eeuwse muurschilderingen. Op basis van dat onderzoek schreven we het scenario voor een uitgebreid hoorspel. In de kapel hoor je een middeleeuwse kasteelheer en een meesterschilder.

Acteur Filip Peeters en Studio Sonart namen de geluidsopnames voor hun rekening. De tekeningen van Joris Snaet en de scenografie van Fugzia creeëren een totaalbeleving. Digitaal laten ze de eeuwenoude muurschilderingen herleven.

We schreven ook historische teksten voor de bijhorende touchscreen. Die leren de bezoeker meer over de betekenis van middeleeuwse huiskapellen, muurschilderingen en iconagrafie.  Ook de restauratie van dergelijk uniek erfgoed komt aan bod.

Middeleeuwse muurschilderingen...... digitaal gerestaureerd

Gerelateerde projecten
© Erfgoedbank Brussel

‘Alsof ze lag te slapen’: De heilige van Jette

De podcastreeks (Zw)erfgoed gaat op zoek naar verhalen achter foto’s uit de Erfgoedbank Brussel. Wij maakten een aflevering over de mysterieuze 'non van Jette'.
Lees meer

Belevingscentrum Kasteel van Bornem

We werkten mee aan de invulling van het gloednieuwe belevingscentrum van het Kasteel van Bornem
Lees meer

Gravensteen comedy audiotour

Ons onderzoeksrapport vormde de historische basis voor de audiotour van comedian Wouter Deprez door de geschiedenis van het Gravensteen.
Lees meer

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!

website: mandarijn.be

VoorNa