Voor wie werken we

Geheugen Collectief werkt voor de erfgoed- en museumsector, media, bedrijven, het onderwijs, het socioculturele veld, overheden en particulieren. Kortom, voor iedereen. Voor elk van onze opdrachtgevers voorzien we een aanpak op maat!

Bekijk ons portfolio voor enkele voorbeelden.

Bent u een bedrijf? Bezoek dan zeker onze bedrijfspagina, waarin we concreet toelichten waarom geschiedenis ook in de private sector relevant is en hoe u ermee aan de slag kan gaan.

Wat doen we voor u

U wilt een historisch verhaal naar buiten brengen. Maar hoe begint u daar aan? En welke stappen moet u zetten om het project tot een goed einde te brengen?

Geheugen Collectief werkt historische projecten uit van concept tot realisatie.

Samen bedenken we de beste manier en het beste medium om uw historisch verhaal te vertellen.

We helpen u te bepalen wie de doelgroep is, voeren het nodige historisch onderzoek in al zijn vormen (literatuurstudie, archiefonderzoek, interviews, beeldresearch …) en nemen ook de volledige inhoudelijke uitwerking voor onze rekening.

Voor de materiële realisatie werken we samen met verschillende partners, van grafisch vormgevers en ICT’ers tot tentoonstellingsbouwers en productiehuizen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u aan de juiste mensen en bedrijven voorstellen.

Onze realisaties hebben een gemeenschappelijk kenmerk: ze maken historische verhalen aantrekkelijk voor een breed publiek.

Onze werkwijze

De sterkte van Geheugen Collectief is ons teamwerk.

Voor elk project zet Geheugen Collectief een dynamisch team in. In plaats van één individuele historicus gaat een nauw samenwerkende groep van professionele publiekshistorici aan de slag.

  • U bent op zoek naar een partner voor uw historisch project
  • U contacteert ons met een al dan niet welomschreven vraag
  • Wij onderzoeken samen met u de onderzoeks- en ontsluitingsmogelijkheden
  • Wij maken geheel vrijblijvend een offerte op
  • Na goedkeuring van de offerte gaat het projectteam aan de slag
  • Gedurende het hele proces wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen, zodat u het project waar nodig kan bijsturen
  • Tegen de vooropgestelde deadline leveren wij een aantrekkelijk en publieksgericht eindproduct op waar u als opdrachtgever trots op kan zijn