Vluchten uit Wervik

Britse beschietingen dwongen de inwoners van Geluwe en Wervik in 1917 tot evacueren. 100 jaar na deze gebeurtenis maakte Geheugen Collectief een educatief project en een tentoonstelling in Erfgoedcentrum De Briekenmolen. De leerlingen van de lagere school en de hogere jaren van het middelbaar gingen met behulp van ons pakket op zoek naar verhalen van de evacuatie en de beschieting. Via affiches, het archief van de burgerlijke stand, dia- en filmmateriaal kwamen ze te weten wat de oorlog betekende voor hun dorp en de mensen die er woonden. De resultaten van hun onderzoek verwerkten de leerlingen op een creatieve manier tot filmpjes (i.s.m. de academie van Menen).

Gerelateerde Producten

Tegen-Strijd (expo)

We maakten een pakkende expo over de Groote Oorlog in het Land van Dendermonde.

Tabaksfabriek n° 253

Een sportieve expo over de enige Spelen die ooit in België plaatsvonden en meer dan een eeuw Olympisch verleden.

Op de vlucht!

Jonge vluchtelingen vertellen hoe ze België bereikten en een nieuw leven opbouwden. Ze chatten met Belgische lotgenoten die hun thuis ontvluchtten tijdens WOI.

Schrijf in op onze nieuwsbrief en word als eerste op de hoogte gehouden van onze lopende en afgewerkte projecten!